Bezárás

TÁJÉKOZTATÁS

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház teljes területére 2018. január 24-től visszavonásig LÁTOGATÁSI TILALMAT rendel el.

A hozzátartozóknak a bent fekvő betegek részére a Seregélyesi út 3. sz. alatt található főportán csomagátvételt biztosítunk az alábbi rendben:
- munkanapokon: 8-18 óráig
- szombat, vasárnap és ünnepnapokon: 8-16 óráig

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

Kórház vezetősége

Egy nap a legkisebbekért

2017-11-14 14:00:00

Egy nap a legkisebbekért, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

A koraszülés a legtöbb kismama egyik legnagyobb félelme. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) definíciója alapján koraszülött az a gyermek, aki a 37. terhességi hét előtt jön a világra, illetve súlya nem éri el a 2500 grammot időre születés esetén sem. Székesfehérváron - az országos átlagnak megfelelően - minden 10. gyermek a 37. terhességi hét előtt látja meg a napvilágot.

A koraszülött babák különleges törődést és ápolást igényelnek. Szüleik szeretete, gondoskodása és az értő szakorvosi segítség mellett ma már akár maradandó következmények nélkül átvészelhető ez a kezdeti időszak.

November 17. róluk szól, ez a nap a Koraszülöttek Világnapja. Ezen a napon minden lilába öltözik, Magyarországon is nagy hagyománya van, hogy közismert épületeket lila színnel világítanak meg, például a Lánchíd is lilában pompázik azon a napon.

Az idei évben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött - Csecsemő - Gyermekosztálya a világnap alkalmából egy vidám délutánnal szeretné megajándékozni egykori koraszülöttjeit és szüleiket. A program alkalmával közös ének, játék és lufihajtogatás várja a gyerekeket, valamint a Kanga-klub is készül egy meglepetéssel.

Sok szeretettel várjuk az érintetteket 2017. november 17-én 15.30 órakor osztályunk ambulanciáján!

 

(fmkorhaz.hu fotó: pixabay.com)

Oszd meg a Facebookon!