AZ EFOP- 2.2.19-17-2017-00054 JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN

2019-08-20 00:00:00

Mintegy 300 millió forintos beruházás a Szent György Kórházban

A Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. A járóbeteg és aktív fekvőbeteg ellátás mellett a krónikus és rehabilitációs betegellátás is fontos részét képezi az intézmény működésének. 

Az európai uniós pályázat átfogó, stratégiai célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése, a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása.

A beruházások középpontjában a műszerezettség javítása – akadálymentesítési szempontok érvényesítésével -, a fekvőbeteg kapacitás tehermentesítése, további progresszív ellátást nem igénylő kezelések biztosítása, esélykülönbségek csökkentése, betegelégedettség növelése és eszközbeszerzés áll. 

A projekt érinti a II. Szakrendelőt Székesfehérváron, a móri valamint a sárbogárdi rendelőintézetet. 

A fejlesztés részeként a székesfehérvári rendelőintézet 537 orvostechnikai eszközt (pl.: Ultrahang készülékek, átvilágító, fizikoterápiás kezelő torony, audiométer, vizsgálószékek, kézi-műszerek stb.) szerez be. A móri rendelőintézet 135 orvostechnikai eszközt kap (pl: Pulzoxyméter, 12 csatornás EKG készülék, 9 programos izomstimulátor készülék, laringo-pharingo-fiberoscop, vizsgálóágyak, kézi-műszerek stb.), míg a sárbogárdi rendelőintézet 9 új eszközzel gazdagodik, köztük  fizikoterápiás kezelőtoronnyal, magzatmonitorral, Kryo és Holter készülékkel. 

 

Oszd meg a Facebookon!