A kórház is készül a közelgő ünnepekre

2017-11-27 17:30:00

A kórház is készül a közelgő ünnepekre, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Az adventi időszakban a Szent György Kórház is igyekszik megkönnyíteni, meghittebbé tenni az intézményben gyógyulók mindennapjait. Idén sem lesz ez másként. 

 

Legyen szó akár kicsikről, akár nagyokról, hozzátartozókról vagy kórházban lábadozókról, esetleg itt dolgozókról – egészségügyi intézményünk lelkes és összetartó közössége az adventi időszakban is igyekszik lehetőségeihez mérten egy kis vidámságot csempészni a kórházi mindennapokba. 

 

December 6-án, 11 órakor a Gyermekosztályon ismét megrendezzük a kicsik számára Mikulás ünnepséget. Színes, vidám műsorral, meglepetésekkel készülünk mi is segítőink, és természetesen az ősz szakállú Télapó is ellátogat hozzánk ezen a délelőttön. 

 

December 21-én szintén 11 órakor veszi kezdetét ugyancsak a Gyerekosztályon karácsonyi műsorunk. Lábadozó kis betegeink számára készülünk zenés műsorral és ajándékokkal.

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház igazán büszke kórusára, akik minden évben csodás koncertekkel készülnek az adventi időszakban is. A kórust 1999-ben hozták létre az intézmény dolgozói. Ápolók, asszisztensek, szakasszisztensek, orvosok és egyéb, a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó munkatársak fogtak össze, hogy a közös énekléssel erősítsék közösségüket és örömöt szerezzenek másoknak is. A jelenleg mintegy 25 fős énekkar karnagya Tóka Szabolcs orgonaművész és zenetanár. A megalakulásuk óta rendkívül aktívak, számos országos, vidéki és székesfehérvári egészségügyi konferencia megnyitóján, valamint jótékonysági esteken, rendezvényeken léptek már fel. A Szent György Napon, a Semmelweis Napon, az Ápolók Nemzetközi Napján és a Betegek Világnapján is számtalan koncertet adtak már. De szerepeltek már Bécsben, a Kárpátaljai Borrendek Találkozóján, és Kanadában is.

December 17-én, 17 órakor ezúttal a gánti templomban ad karácsonyi koncertet a kórus, melyet gyertyagyújtás előz meg az ünnepi fényekkel feldíszített templomkertben. 

December 21-én pedig nem maradhat el a kórházban a Betegek karácsonya nevet viselő koncertjük, mely a hagyományoknak megfelelően, 9 órakor indul útjára osztályról osztályra, hogy melegséget csempésszen a szívekbe. 11 órakor érkeznek az Ápolási osztályra, ahol a hozzátartozókat is várják szeretettel, de ellátogatnak és énekelnek majd egyebek mellett a Pulmonológián, a Szülészet-nőgyógyászaton és végezetül a szakambulancián is. 

fotók:  szekesfehervar.hu (archív) és pixabay

 

Oszd meg a Facebookon!