"Pro Civitate" kitüntető címet kapott kórházunk osztályvezető főorvosa

2019-08-21 00:00:00

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a családközpontú szülészet kialakításáért és folyamatos fejlesztéséért végzett magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként „Pro Civitate” kitüntető címet adományozott az augusztus 20-i ünnepi közgyűlésen Dr. Hagymásy Lászlónak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya osztályvezető főorvosának.

 

Dr. Hagymásy László főorvos kiemelt szakterületei a családközpontú szülészet, a meddőség, az incontinencia, a nőgyógyászati sebészet és a daganatsebészet. A szakmailag elismert főorvos a családközpontú szülés élharcosa. Vezetésével évek óta azon dolgoznak a kórházban, hogy minél családiasabb légkört alakítsanak ki mind a szülőszobákban, mind pedig a gyerekágyas osztályokon, ahol a kisbaba érkezése a család születését jelenti. A főorvosnak és munkatársainak köszönhetően európai színvonalú, jól felszerelt és otthonos szülészeti-nőgyógyászati osztály várja a családokat, a felkészítéstől a szülésig, és a kórházban töltendő első napokon.

 

Szakmai elismerései között a Pro Sanitate, a Magyar Nőorvos Társaság Észak-Nyugat Magyarországi szekció „Gardó Sándor” díja, a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznő szekció „Tiszteletbeli szülésznő” címe és a Fejér Megyei Önkormányzat Berzsenyi Dániel-díja is szerepel. Elnöki pozíciót tölt be a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaságnál és a Magyar Nőorvos Társaság Ellenőrző Bizottságban.

 

Magas színvonalon végzett szakmai munkája elismeréseként Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése „Pro Civitate” címet adományozott Dr. Hagymásy Lászlónak.

 

 

 

Forrás, fotó: okkfehervar.hu

Oszd meg a Facebookon!