"Köszönet a Hősöknek"

2021-03-02 08:30:00

Az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját hivatott elismerni az a díj, melyet Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes nevéhez köthető – a jelölésben a lakosság segítségét kérik.

Az országos kórházfőparancsnok-helyettese és a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója tavaly hívta életre a „Köszönet a Hősöknek” elismerést, amely a járványhelyzetben példásan helytálló kórházi dolgozókat, háziorvosokat, védőnőket, illetve mentősöket díjazta a betegek és az intézmények jelölése alapján. 

A díjat 2021-ben is átadják, a lakosság segítségére számítanak a szervezők.

„Kérjük, hogy ha az elmúlt időszakban olyan munkatársunkkal találkozott, aki az elvárhatónál jóval többet megtett Önért vagy a hozzátartozójáért, aki Ön szerint munkájával, elhivatottságával, emberségével és alázatával a járványügyi vészhelyzetben kivívta azt az érdemet, hogy egy ország megismerje a nevét, jelölje ót a „Köszönet a Hősöknek” díjra”– olvasható a felhívásban.

Március 31-ig küldheti el bárki a javaslat@koszonetahosoknek.hu e-mail címre, hogy szerinte ki az az egészségügyi dolgozó, aki jogosult az elismerésre. Az e-mailnek tartalmaznia kell annak az egészségügyi dolgozónak a nevét, munkakörét, munkahelyét, aki kiérdemelte a jelölő háláját, illetve szeretnék, ha néhány mondatban ismertetnék, miért tartják érdemesnek a díjra! A jelölések alapján 150 egészségügyi dolgozó májusban Szent Corona Emlékérmet és pénzjutalmat vehet át.

A bírálóbizottság tagjai: Dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes. 

További információt a http://www.koszonetahosoknek.hu/ oldalon találnak az érdeklődők.

Oszd meg a Facebookon!