„Egészség ezreknek, milliók a kórháznak”

2023-04-25 12:12:00

„Egészség ezreknek, milliók a kórháznak”, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Az idén 14 éves Richter Egészségváros program május 20-án Székesfehérvárra érkezik! Az ingyenes esemény Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, valamint a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésének eredményeként valósul meg.

 

A 2009-ben létrehozott kezdeményezés célja, hogy növelje a lakosok egészségtudatosságát, és bevonásukkal a magyar gyógyszergyártó vállalat támogatást nyújtson a helyi egészségügyi intézményeknek.

 

A Richter Gedeon Nyrt. által a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára felajánlott 3.500.000 forint értékű alapadományt a program keretében a lakosok tovább növelhetik az ingyenes szűréseken, előadásokon, tanácsadásokon való részvételükkel.

 

A magyar gyógyszergyártó vállalat minden aktivitást 1-1 virtuális adományponttal jutalmaz, melyek értéke 500 forint. Ezáltal a lakosok nemcsak magukért, de a közösségért is tesznek.

 

A személyes részvétel mellett online is lehetőség lesz a virtuális adománypontok gyűjtésére. Az Egészségváros Facebook oldalán élőben követhető majd több előadás, melyek kedvelése, kommentelése, megosztása szintén 500-500 forintot ér az egészségügyi intézménynek.

 

A rendezvény az Egészségsétával indul majd, május 20-án, 9 órakor a Hotel Magyar Király előtti térről. Az ingyenes szűrésekre 9 és 17:30 között várjuk a lakosságot a Palotai kapu téren!

 

A szűrőnapot megelőzően egy különleges kulturális programra, a Richter Gedeon kalandos életét bemutató Nem tűntem el című nagyjátékfilm ingyenes vetítésére várják az érdeklődőket a Barátság moziba május 10-én, ahol Rudolf Péterrel is találkozhatnak a résztvevők!

 

A filmet két időpontban is láthatják az érdeklődők: 15 és 17 órakor, majd 18 órától a film főszereplőjével, Rudolf Péterrel is találkozhatnak. A vetítésen való részvétel ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött. A 15 órai vetítésre itt: https://musor.baratsagmozi.hu/jegyrendeles/2637, a 17 óraira ezen a linken: https://musor.baratsagmozi.hu/jegyrendeles/2638 foglalhatnak jegyet a nézők.

 

A vetítésen a résztvevők értékes adománypontokat is gyűjthetnek a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak. A programon résztvevők egy mozikártyát kapnak, amelyet a május 20-i Richter Egészségváros rendezvényre magukkal kell vinniük, hiszen ekkor írják jóvá a filmvetítésen szerzett 500 forint értékű pontokat, ezzel is növelve a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forint értékű alap adományösszegét.

 

Oszd meg a Facebookon!