Régóta várt pillanat – kezdődik az építkezés a Szent György Kórházban

Ünnepélyes keretek között tették le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új épülettömbjének alapkövét.

Alapkőletétel

Ünnepélyes keretek között tették le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új épülettömbjének alapkövét.

Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere

fejlesztés a Modern Városok Program keretében valósulhat meg; egy 6000 négyzetméteres belgyógyászati tömb építését jelenti: háromemeletes épületet alakítanak ki, ami helyet ad majd a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztályoknak is. Két régi, már nem felújítható épület bontására is sor kerül a kórház területén, az egyik helyén épül fel az új, modern, valódi XXI. századi épület ambulanciákkal és kiszolgáló helységekkel együtt. A Kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére, és a már meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására.

A fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón tiszteletét tette Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, Dr. Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere.

Prof. Dr. Bucsi László Imre, a Szent György Kórház főigazgatója

Az elmúlt években számos beruházás valósult meg az intézményben. Az új épülettömb megépítése szintén nagy jelentőségű a kórház életében. Mondhatjuk, hogy az érintett három osztály betegellátásnak minőségi ugrását fogja eredményezni” – fogalmazott az ünnepségen Prof. Dr. Bucsi László Imre, a Szent György Kórház főigazgatója.

Alapkő

A beruházásnak köszönhetően 112 ággyal bővül az egészségügyi intézmény onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása. Az új épületben 1-2 ágyas kórtermek kerülnek kialakításra önálló vizesblokkal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, a diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel.

Látványterv I.

A beruházás – melyhez a Kormány 11,5 milliárd forint forrást biztosít – a tervek szerint 2023 októberére elkészül.

Látványterv II.

Fotó: Pápai Barna